Mám sklon ke keloidním jizvám a chci tetování, je to problém?

Dobrý den, v mých 17ti letech jsem si nechal píchnout náušnici po které se mi vytvořila keloidní jizva, kterou jsem si nechal a ponějakém čase odstranit a to chirurgicky a pak mrazením dusíkem. Nyní po 5ti letech přemýšlím o tetování a zajímalo by mě jestli mi hrozí nějaké zvýšené riziko komplikací při jeho léčbě. Bylo by "malého" rozměru v oblasti paže (přes biceps). Nerad bych totiž skončil s podobnou jizvou jako kdysi na uchu. Děkuji moc za odpověď

Autor: Alf

Dobrý den! Obecně se tetování u lidí se sklonem ke keloidním jizvám nedoporučuje. Otázkou je, zda skutečně sklony máte, či ne, což nelze z jedné jizvy hodnotit.

Na otázku odpověděl: Redakce

Vložit příspěvek:

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme, abyste se u nás cítili dobře, proto diskuse hlídáme a příspěvky, které jsou v rozporu s Kodexem diskutéra, mažeme.




Email